Europska volonterska služba – projekt MENPA (2018)

EVS program je pod okriljem Erasmus+ programa Europske unije koji omogućava mladima iz cijele Europe da volontiraju, uče, putuju i unaprjeđuju svoje socijalne i stručne vještine volontiranjem u drugoj zemlji. Ovim programom Društvo je na period od nekoliko mjeseci ugostilo volonterku Carolinu u projekt Marine Ecology and Nature Protection in Adriatic. Ovim projektom Carolina je postala sastavni dio Društva te je sudjelovala u svim aktivnostima udruge, od edukativnih projekata do onih istraživačkih. Kao veliki ljubitelj i poznavatelj morskih pasa upotpunila je naš edukativni program te održala brojna predavanja mladim studentima iz Hrvatske i cijelog svijeta o svom području interesa, te im također prezentirala brojne opcije uključivosti u rad udruga i organizacija kroz volontiranje, poput programa EVS. Također svojim kreativnim doprinosom upotpunila je promotivne i edukativne materijale, te svoje aktivnosti zaokružila serijom blogova o svom iskustvu u Hrvatskoj. (izbornik BLOG):

Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, kroz program Erasmus+ i sadašni program Europske snage solidarnosti. Posredničko tijelo za projekt je Agencija za mobilnost i programe EU.