Priključili smo se Terra Hub-u na njihovom “Cres u akciji: Ispod mora situacija još gora” projektu

U sklopu projekta „Cres u akciji: Ispod mora situacija još gora“ udruga Terra Hub, naši višegodišnji partneri i suradnici,  organizirali su niz aktivnosti na kojima su članovi Društva 20000 milja sudjelovali.


Kroz nekoliko dana, uspješno je u sklopu akcija čišćenja očišćeno podmorje triju uvala – jedna uvala koja je u svom podmorju krila mnogobrojne gume (uvala Tarej), zatim mali ribarski porat s većinski ribarskim otpadom (u uvali Merag) te jedna uvala pod značajnim utjecajem nautičkog turizma (uvala Krušćica).


Dok su se Terra Hub-ovci na informativno edukativnom štandu postavljenom na ulicama grada Cresa provodili edukacija građana i djece o problemu plastičnoga zagađenja i općenito o problemu odlaganja i razdvajanje otpada, dijeljeni su izrađeni promotivni materijal, letci i dvojezične brošure te su održane kreativne radionice „bojanja platnenih vrećica“ s djecom. Održana je projekcija svjetski poznatog i višestruko nagrađivanog dokumentarnog filma „A Plastic Ocean”. Na taj način se podignula svijest odraslih građana i djece kroz edukaciju te ih se motiviralo i pozvalo na smanjenje generiranja otpada, na prestanak konzumacije ekološki neprihvatljivih proizvoda i manje invazivan način ponašanja prema okolišu. U sklopu provedbe ovog projekta i sa željom da se niz informativno edukativnih aktivnosti prenese djelom na papir, a djelom na mrežne stranice, udruga Terra Hub izradila je dvojezično izdanje brošure „Kuharica do održivog otoka” odnosno „The cookbook to a sustainable island” – njihovim prelistavanje možete doznati kako smanjiti svoj plastični otisak, kako pravilno gospodariti otpadom, kako pravilno sortirati otpad, te zašto je to bitno za svakog pojedinca!


P.S. Pronađi online verziju brošure „Kuharica do održivog otoka” ovdje:

https://terrahub.eu/wp-content/uploads/2020/01/Brosura_cres_Odrzivi-otok_print-copy.pdf


Nositelj projekta je Terra Hub Croatia uz Društvo 20000 milja kao službeni partner projekta. Projekt je dio veće inicijative – Adriatic Plastic Challange!